جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران
سیونهمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۴۰۰ در حوزه کتابهای چاپ شده در سال گذشته، برگزار میشود. شما میتوانید جزییات این مسابقه را از طریق سایت خانه امن مجازی مهدی صالح پور دنبال کنید.
نام جشنواره: جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران
برگزار کننده: دبیرخانه جایزه کتاب سال
نوع: کتاب چاپ شده
مهلت ارسال آثار: تا پایان شهریور
جوایز: اعلام نشده
داوران: اعلام نشده
شیوه ارسال: دبیرخانه سیونهمین جایزه در تهران، خیابان انقلاب اسلامی، خیابان برادران مظفر جنوبی، کوچه خواجهنصیر، شماره ۲، طبقه اول واقع شده است. کد پستی این دبیرخانه نیز ۱۳۱۵۷۵۳۷۱۵ است.
شرایط و قوانین:
اینجایزه با هدف حمایت و تشویق مولفان، مترجمان و مصححان و ناشران سراسر کشور و ارتقای فرهنگ جامعه اسلامی ایران و حفظ استقلال و هویت فرهنگی در بهمن ۱۴۰۰ برگزار میشود.
آثار ارسالی باید برای نخستینبار در سال ۱۳۹۹ منتشر شده باشند.
کتابها نباید جزو کتابهای کمک درسی و عکسبرداری شده باشند.
کتاب باید دارای برگه اعلام وصول باشد.
تنها کتابهایی در این جایزه مورد داوری و ارزیابی قرار میگیرند که پدیدآورنده یا ناشر کتاب، کاربرگ ثبتنام را در تارنمای جایزه تکمیل و به همراه دو نسخه از کتاب به دبیرخانه ارسال کند.
آثار دریافت شده بازگردانده نخواهد شد.
کتابهای داستان کوتاه، داستان بلند و رمان بزرگسال، نقد ادبی (تالیف)، مستندنگاری، شعر بزرگسال و شعر کودک و نوجوان بهدلیل همپوشانی با «جایزه جلال آلاحمد» و «جشنواره شعر فجر» در جایزه کتاب سال داوری و بررسی نمیشوند.
سایت اطلاع رسانی: www.ketabsal.ir
جایزه کتاب سال در ایران برای اولین بار با هدف تشویق خادمان دانش و فرهنگ ایران در سال ۱۳۳۴ هجری شمسی اهدا شد. این جایزه به پدیدآورندگان یازده کتاب برگزیده که در سال ۱۳۳۲ منتشر شده بودند، تعلق گرفت. از آن سال به بعد، هر ساله طی فراخوانی از تمام نویسندگان، مترجمان و مؤلفان دعوت می شود تا پنج نسخه از کتاب خود را که در سال گذشته برای اولین بار و به زبان فارسی منتشر شده است، به نشانی دبیرخانه این جایزه ارسال کنند تا توسط هیأت داوران ارزیابی شود. این جایزه تا سال ۱۳۵۶ هـ . ش. در رشته های علوم و فنون، ادبی، علوم انسانی و علوم اجتماعی ـ تربیتی کودکان و نوجوانان به برندگان اهدا می شد.
از سال ۱۳۵۶ با افزایش و قوت گرفتن وقایع انقلاب و حرکت های مردمی، اهدای این جایزه به تعویق افتاد و چهار سال بعد در سال ۱۳۶۱ دوباره این موضوع در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح شد و در سال ۱۳۶۲ آیین نامه نحوه انتخاب کتاب سال توسط سیدمحمد خاتمی، وزیر وقت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصویب شد. از آن به بعد هر سال در دهه فجر مراسم اهدای جایزۀ کتاب سال برگزار می-شود.